Singapore og Melbourne

Anden dag i Singapore blev varm.

Vi havde besluttet at tage en bådtur på Singapore river og gik gennem byens gader i smeltende hede frem til stedet. Selve sejlturen var hyggelig og vi fik set byen fra vandsiden. Smukt og betagende. Byen er virkelig en særlig blanding af gammelt og nyt. Vi havde besluttet, at vi skulle spise frokost i noget af det meget gamle historiske, som man har bevaret ned til floden.

Desværre så var Sus lige ved at få hedeslag, så vi måtte ind i et shoppingcenter for at finde lidt kølighed. Vand og aircon, så kan man lidt igen.

Vi fandt et spisested, som viste sig at være en turistfælde, dyrt og meget ringe. Faktisk fik Sus næsten ikke noget at spise, så ringe var det.

Raffles hotel er et af de store steder i Singapore, og Peter kan fortælle mange gode historier om, hvordan man finder derhen ifølge Jan ,-).

Det er en intern joke i familien, men Jan fandt alligevel vej ved hjælp af Google maps, så det var godt.

Hotellet er ved at blive restaureret, så det er kun Long Bar, som er åben. Køen var lige så lang og det var næsten ikke til at bære at stå i smeltende hede for at få en drink. Heldigvis blæste deres airconditioning ud fra lokalet, så lidt kølighed fik vi.

Endelig fik vi plads i baren og kunne nye hele tableauet. Drinks bliver mixet på samlebånd og shaken på en maskine, som larmer helt vildt.

Peanuts serveres i store poser og man smider bare skallerne på gulvet!

Singapore sling, har vi prøvet og det blev kun bekræftet af at se på bartenderens mix, sødt sødt sødt. Jan bestilte en japansk drink, som var frisk og dejlig – Saki & Calvados – og jeg fik den bedste gin og tonic – Gin Pahit , jeg har fået i årevis. Den tonicvand må vi finde ud, hvor man kan købe. Isterningen var en 2x2x10 cm blok, blæret.

Sidst på eftermiddagen tog vi videre fra Singapore mod Melbourne. Endnu en nat i en flyver, hvor vi steg om bord klokken ni om aftenen Singapore tid og var fremme syv timer senere klokken otte om morgenen Melbourne tid.

Det er en videnskab at komme ind i Australien, de er ekstremt restriktive med, hvad man må have med, primært fødevarer. Så vores søde guide Anne nåede at gøre os alle sammen nervøse over vores kufferters indhold. Gad vide om vi kommer ind? Det gik fint.

Ombord på en bus og byrundtur.

Melbourne er en meget flot by med et godt mix af gammelt og nyt. Vores tour-guide havde mange gode røverhistorier at fortælle og alting er det største i verden, det fineste i verden, det bedste i Australien eller flest af eller mest af. Vi havde verdens hyggeligste tur guide.

Vi kørte til den botaniske have, som guidebogen beskriver som enhver landskabsarkitekts drøm og enhver havemands mareridt. Smukke slyngede landskaber omkring vandet og mange planter, som vi kender hjemmefra er her meget store og frodige. et var en dejlig oplevelse og øllet var heldigvis koldt.

Captain Cooks hus så vi også, et lillebitte hus, som er blevet pillet ned i England hvor hans forældre byggede det, for efterfølgende at blive sat op her i Melbourne.

Det kinesiske nytår præger også livet her med trommer og optog, grise allevegne og en masse gang i gaden.

Vi valgte at spise italiensk. Kortet så dejligt ud, vinkortet var fint, stedet var pænt, men mad kan de altså ikke lave. Vi er åbenbart meget godt vant, eller også er vi ekstremt kræsne.

I dag går turen ud i gaderne, museer og shopping. Og så har vi svoret at finde et sted med ordentlig mad.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s