Nu begynder eventyret

Great Ocean Road

Vi skulle tidligt op 05:30 og af sted med bussen.

vi startede fra Torquay, som blandt andet er hovedsæde for Quicksilver.

Great Ocean Road kører 250 km langs kysten fra Torquay til Apollo Bay på strækningen mellem Melbourne til Adelaide,

Vejen er bygget af hjemvendte soldater fra første verdenskrig. De skulle sættes i gang med noget, så man finansierede vejbyggeriet privat og satte arbejdet i gang. Det blev så til en betalingsvej indtil lånene var betalt, hvilket de allerede var efter forholdsvis få år.

Vejret var frysende koldt og blæsende og det øsede ned. Ca 10-15 sekundmeter. Det havde vi ikke bestilt, heller ikke regnbygerne, men af sted kom vi.

Bussen, vi kørte i, skal have bestemte dimensioner, for at få lov til at køre på vejen. Max 13,5 meter lang og drejende bagaksel, så bussen kan komme omkring de skarpe hjørner. Der var steder, hvor man ikke skulle kigge ned.

Turen er en fantastisk smuk rute. Dramatisk – havet blæser ind i kæmpebølger og skurer kystlinien, så de hårde sten står tilbage.

De kaldes de tolv apostle og er fascinerende at se.

Vi kørte fra den ene til næste og blev blæst igennem godt og grundigt. Det er en oplevelse, som vi ikke ville være foruden. I alt fik vi gået over 17000 skridt!

Der var kommet en koldfront ind fra Antarktis og det kunne mærkes. Luften var isnende og adskillige af vores medrejsende frøs godt og grundigt. Det var godt, at vi havde overtøjet med fra Danmark.

Aftenen blev tilbragt på et hotel med værelse og badeværelse ud i et i en by kaldet Warrnambool.

VI har også lært at Billabong er en lille sø og at Walzing Mathilda slet ikke handler om at danse.

Dyrelivet er sjovt. Her er den første koala, som vi så liggende henslængt på en gren højt oppe i et eucalyptustræ. Den lever af eucalyptusblade, som den bruger 20 af døgnets timer på at fordøje oppe i træet. Bladende er let euforiserende, så den er samtidig halvskæv, det meste af tiden.

En gang imellem falder de ned fra træerne, men de en udstyret med en indbygget hjælp i form af en masse væske omkring hjernen, så den ikke bliver stødt. Naturen er forunderlig. Koala med indbygget cykelhjelm.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s