Fredag på Kangaroo Island

Vores rejse hedder fantastiske Australien og det kan vi godt forstå. Landet er spændende og landskaberne meget anderledes end det, vi kender fra Europa. Vi havde glædet os rigtigt meget til Kangaroo Island og blev overhovedet ikke skuffede.

Vejret har rettet sig, så dagen startede med solopgang ud over havet og en blid lun brise. Så dejligt.

Morgenmad i totalt kaos, det her hotel er en oplevelse.

Af sted med bussen til et sted med kænguruer og koalaer. Vores turguide fortalte meget indlevende om, hvordan koalaer blev indført til øen og at der nu er en bestand på omkring 50000 af dem, til trods for intensive programmer for at reducere antallet.

Der er plantet meget store områder med eucalyptus, hvilket har givet optimale forhold for koalaerne. De er nogle søde meget sløve bamser. Men de er ekstremt kræsne og kan rent faktisk dø af sult, hvis det ikke er den rigtige slags af de ca tusind forskellige sorter af eucalyptus, der gror lige der, hvor de er.

Kænguruer er natdyr, så man skal være ude tidligt om morgenen, for at se dem. Vi så en hel del denne dag.

Derefter kørte vil noget af det mest fantastiske, vi har set endnu: remarkable rocks.

En klippeformation ved vandet, hvor havet har vasket alle de bløde elementer væk, så der står formationer tilbage, som minder om gigantiske skulpturer på et kunstmuseum. Det var vildt flot.

Og efterfølgende så vi et af naturens andre vidundere, Admirals Arch , som er et postkort værdigt. En bue af klippe som skaber et mørk rum hvorigennem man kan se blinkende blåt hav og bølger.

Hjemmefra har vi set videoer af Rangers, som viser rundt på Seal Bay. Det skulle vi også opleve. Vi gik ned på stranden i en samlet flok og fik anvist, hvordan vi skulle opføre os, for ikke at forstyrre sælerne for meget. De er kæmpestore og med unger, som dier. Mødrene er ude i havet tre dage ad gangen for at samle føde til sig selv, den unge hun har i maven samt til den unge, som venter på hende på stranden. Når hun kommer hjem, så kalder hun og hvis hun er heldig,så finder hun sin unge. Hvis de ikke finder hinanden, så går ungen til. Længere ude i havet lurer store hvide hajer og Orcas, spækhuggere og Seal Bay er et naturligt skabt sted uden fare for sælerne på grund af revet længere ude.

Hjemturen bød på en lille ekstra oplevelse, måske mest fordi buschaufføren er i familie med dem som har et eucalyptus destilleri. De har også kænguruer og possums, som de opfostrer, hvis deres møde er gået til. Så vi fik lov tilsat klappe en lille kænguru og at give den sutteflaske. Med sød og blød.

Efter en lang dag med mange indtryk er godt at dampe af med gode grin, sol og vin ved poolkanten inden middag i kaos igen igen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s