Uluru

Uluru er de indfødtes navn for Ayers Rock. Vi kørte og vi kørte og pludselig så vi en klippeformation i det fjerne. Nej, ih og åh. Men det var ikke Ayers Rock, derimod Mount. Xxxx som er en klippeformation af sandsten med en hård top og som er adskillige millioner år yngre end Uluru.

Vi kørte videre og pludselig begyndte den at dukke op imellem sandklitterne. Klitter fuldstændigt som derhjemme, men røde og faktisk meget smukke. Den der sten er utrolig. Turen rundt om den er 13 km lang, hvis man har lyst til at gå omkring. Stenen er ligesom et isbjerg, det siges at den er syv kilometer dyb. En monolit. Fantastisk.

ULURU

Vi kørte omkring den og fik på visse steder forbud mod at fotografere af hensyn til den oprindelige tro og historie om stenen. Man er heldigvis blevet klogere og fra oktober i år, bliver det totalt forbudt at gå på den. Det så nu heller ikke særlig let ud, 340 meter i højden og ekstremt stejle sider. Det er fascinerende at se, hvordan vand har skabt render og huller, som giver karakter og at der er steder med mytologiske historier forbundet til stenens udseende.

Vi var henne for at røre ved den, og jeg kunne fornemme en vis ærefrygt for historien.

Efter at vi var blevet installeret på et super dejligt hotel og fik en lidt forhastet middag blev vi kørt ud for at se solnedgang og et enorm kunstværk kaldet Fields of light.

Fields og Light, foto Else Månsson

Det blev en meget fin oplevelse. Solen gik ned og farvede himlen rød, og parallelt hermed blev et kæmpe areal oplyst af tusindvis af lys. (50000) Små farvede prikker af lys som gav indtryk af en uendelighed og en association til de prikkede malerier, som vi har set så mange af.

Månen stod kæmpestor og rund og kæmpede med stjernerne om pladsen.

Dette er en oplevelse, som vi ikke vil glemme.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s