Solopgang over ULURU

Det er blevet ret kendetegnende for denne ferie, at vi står tidligt op og går tidligt i seng. De der kender Jan og mig vil vide, at det er meget usædvanligt.

Men der var en god grund til at stå op klokken meget tidligt endnu en gang: Solopgang over ULURU.

Vi kørte ud på sletten og fik kaffe imens morgenrøden stille og roligt forvandlede mørke til lys.

Samtidig så blev Uluru oplyst af solens stråler og fik farve efter dagens lys

En fantastisk oplevelse. Og set i lyset af mørket fra aftenen før, så giver lys og mørke enorme forskelle på, hvordan verden ser ud.

Efter morgenmad var der check ud og vi kørte til den anden meget store klippeformation, som findes i området: Kata Tjuka. Faktisk er den mere spændende end Uluru, men sig det ikke til nogen.

Fluerne var ved at tage livet af os, så vi gik en kort tur op i dalen imellem nogle af klippehovederne og så en ganske andeledes geologisk konstruktion end Uluru.

Hvor Uluru er en monolit, så er Kata Tjuka en masse sten, som er bundet sammen af sand, så konsistensen er meget anderledes. der er også ca 50.000.000 år til forskel. Begge steder er hellige steder for Aboriginals og skal naturligvis respekteres som sådan.

Herefter gik turen til lufthavnen og videre til Sydney. Vi er trætte og jan er helt vildt forkølet og hoster som en sælhund. Jeg har ondt i halsen og lidt ondt af mig selv, men det går nok over.

I morgen skal vi på rundtur, se operaen, sejle på havnen og gå Bridge Walk, vi får travlt så forkølelser er der simpelthen ikke tid til.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s