Regnskov

I dag har vi haft en meget dejlig dag i regnskoven.
Vi kørte til en station for at stige på et enormt langt veterantog, som kørte os ud i landet.

Undervejs fik vi fortalt historien om, hvordan jernbanen blev bygget. Fascinerende. Mænd som kun kunne blive ansat, hvis de selv havde værktøj med, og som manuelt knoklede i den ulidelige hede dag ud og dag ind.

Hver uge fjernede de 2000 slanger fra arbejdssporet, og alligevel gik en hel del til under opførelsen. Der er femten tunneller på ruten, alle håndgravede.

Turen gav udsyn til nogle fantastiske landskaber, vandfald og spændende klippeformationer.

Togrejsen endte i et naturcenter, hvor de havde en lille zoologisk have, så nogle af de dyr, som vi ikke har nået at se, var her blandt andet den tasmanske djævel.

I amphiteatret fik vi et danseshow med aboriginal dansere. Det var sjovt og en anelse amatøragtigt, men alligevel sjovt og fremmedartet.
Vores aborigonal guide, som må have mange hvide gener blandet ind i sit system demonstrerede diverse instrumenter for os. Han lugtede som et vildt dyr.

Så kastede vi med boomerang, det er svært. Det hele ligger i håndledet🤣

Det blev ikke mindre imponerende med de spyd, han kastede. De bruger en kastestok, som fungerer som en forlænget arm. Han kunne ramme en “kænguru” på mange meters afstand med et bambusspyd, spidset til i toppen. Han viste os, hvordan han fik pinden til at opføre sig som det dyr, man skal fange. Blandt andet fisk, som spræller.

Vores meget charmerende aboriginal guide var super dygtig og demonstrerede hvordan man spiller på en didderidoo. Det kræver en hel del teknik med både strube, vejrtrækningen og læber og tunge.

Røret udhules af termitter. De spiser det bløde træ, så der kun er det hårde træ tilbage, resten udhules med ild og hele indersiden skal gøres glat, så den lyder rigtigt.

Barbecue med kængurukød, kan undværes.

Så skulle vi ud i regnskoven. Vi kørte med et amfibiekøretøj fra anden verdenskrig. Vores kaptajn var en yndig ung dame, som styrede det der monster af et køretøj med den ene hånd, mens hun gestikulerede og forklarede med den anden. Op og ned af stejle bakker. Og i vandet kom vi også. Vi fik fortalt en masse om planterne og så en enkelt “lille” edderkop. Gyyys.

Sidste skud på stammen var en tur med Skyrail. Svævebanen over regnskoven. Det var fantastisk. Vi fik set det hele fra oven, og godt undervist på sidste tur, havde vi masser at tale om og pege på. Det blev også tåget, så det blev til “Skyfall” i stedet. Det blev en meget fin tur.

Dejlig dag med en hel masse nye indtryk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s