Great Barrier Reef

Feriens mest fantastiske dag – og den sidste.

Vi sejlede ud med en stor katamaran tidligt i morges. Og sejlede i to timer ud i havet. Der er dæleme store afstande inden her land, selv revet ligger langt ude. Totalt set 61 km ude, og så er det ovenikøbet et af de rev, som er tættest på. Det havde vi ikke helt regnet med, og søsygen truede. Vi skulle ud til Michaelmas reef.

Havet var stort, gråblåt og med skum på toppen. Ind imellem fik vi en regnbyge, som faktisk friskede op. Så klarede det op og solen kom igennem, og det blev varmt. dejligt med skiftende vejr og hele tiden var det dejligt varmt.

Efter to timers sejlads, vippende og kvalmefremkaldende var det imponerende at se en sandbanke med en kæmpe fuglekoloni på, lige midt i det store vand. Det var vores destination.

Dagens program var at vi skulle snorkle, ud med en “undervandsbåd” for at se på revet, spise frokost og snorkle igen. Det havde vi fire timer til.

Hele udleveringscirkusset med stinger dragterstartede.
Jans våde drøm om at blive iført Lycra fra top til tå blev fuldt ud opfyldt og han var glad. Vi lignede allesammen sorte lakridspinde. Men dragterne beskytter rent faktisk mod brandmænd og ridser fra svømmevesten og så bliver eventuel solcreme inde i dragten og kommer ikke ud i vandet, som en ødelæggende faktor!

Sus, Else og Ulla lig med “The Lakrids Girls”

Snorkel og briller, svømmeveste og svømmefødder blev ligeledes uddelt, så var vi klar.

Vi blev sendt af sted med en båd ud til sandbanken og så var der fri snorkling. Det gik fint for Jan og ikke særligt godt for mig, vandet var for stort og jeg panikkede over bølgerne, men Jan fik set en masse fine fisk, rev og en enkelt skildpadde. Korallerne er utroligt smukke, der er 2800 forskellige arter, fik vi oplyst.

Til gengæld kom jeg på en tur med en halv undervandsbåd. Klaustrofobisk og trangt men med vinduer under vandet. På grund af det ustadige vejr var vandet ikke helt klart, men vi fik set en del af revet og blandt andet nogle kæmpe “clamps” som er enorme muslinger, som ligger og vipper elegant på revet. Mine australske perler får en helt ny betydning nu. Vi så desværre også dødt rev. Det er beskæmmende at tænke på.

Flotte fisk og en enkelt skildpadde blev det til og så de enorme dybder, som revet udgør. Man kan ikke forestille sig, hvor stort det er. 2000 km langt. Meget imponerende og det gjorde indtryk.

Efter en lang dag vendte båden næsen hjemad. To timers sejlads den anden vej. Vi satte os foran og nød blæsten og solen og den varme luft. Jeg fik sol nok og ligger nu her i min seng med røde blussende kinder, og udelukkende på grund af solen.😉

Sidste aften, dejlig middag også lidt vemodigt. I morgen går det hjemad til kølige Danmark og hverdagen.

Tak for et fantastisk eventyr i Australien. Vi ses igen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s